“Heel fijn. Annet komt elke maand  bij ons langs om de administratie bij te werken. Ronald zorgt er vervolgens dat de fiscus bediend wordt. Geen omkijken naar”. Gerard Lutterop - Indroid

Uw cijfers, ons vak

 Wij begrijpen wat u beweegt als ondernemer en dat u uw ambities wilt waarmaken. Wij helpen u graag door inzicht en advies te geven. Want dat is óns mooie vak: interpreteren van cijfers en ondernemers verder helpen. We brengen structuur aan in de situatie, sparren over ondernemerszaken zoals investeringen, ontwikkelen samen een visie op de toekomst en kunnen helpen met actie te ondernemen.

Boekhouding

Ondernemers moeten zich bezig kunnen houden met waar ze goed in zijn. Dan helpen wij hen met de rest. Door de aangiftes, loonheffingen of zelfs de hele administratie en/of boekhouding uit handen te nemen. Dat doen wij vanuit ons kantoor of bij u op de zaak.

Vele eenmanszaken, ZZP’ers, maatschappen en VOF’s laten hun administratie door Cicirrus verzorgen. Zij (kleine en grote ondernemingen) voeren hun administratie veelal online. Overal ter wereld kunt u zo uw administratie inzien en/of bewerken: documenten inlezen, bankafschriften inlezen, salarisadministratie online: alles is mogelijk. Voor de kleinere zelfstandige die zijn eigen administratie verzorgt, hebben wij en onze klanten goede ervaringen met Moneybird en Snelstart. Met die systemen kunnen wij eenvoudig een koppeling leggen met onze aangifte-software. Maar we kunnen koppelingen leggen met nagenoeg elk (online)softwaresysteem. U heeft hierbij de keuze:

  • Cicirrus doet de boekhouding en u kunt 24 uur per dag de status inzien
  • U voert zelf de boekhouding in en Cicirrus kijkt online mee.

Finance Professional aan Huis

Als u niet groot genoeg bent om een eigen financieel administratief medewerker in dienst te nemen, maar de administratie u wel boven het hoofd groeit, dan is de Finance Professional aan Huis echt iets voor u. Zij neemt u het werk uit handen en u heeft altijd de beschikking over de facturen etc. én direct inzicht in de administratie. Zo houdt u uw papieren binnen handbereik en krijgen wij meer mee van wat er binnen het bedrijf speelt. Alle voordelen van een medewerker dus, maar wij dragen de verantwoordelijkheid voor de randvoorwaarden zoals actuele kennis, opleiding, beloning en ondernemersrisico.

BTW- en IB aangiftes

Dat gemak zetten we meteen door naar de BTW aangifte en aangifte IB.  Door onze kennis van zowel ondernemen als de particuliere kant, zijn wij in staat om de complete aangifte te verzorgen. Zowel particulieren, zelfstandig ondernemers en DGA’s moeten, over het algemeen voor 1 april, de aangifte inkomstenbelasting indienen bij de belastingdienst. Ook zonder dat wij uw boekhouding verzorgen, kunnen wij de BTW- en belastingaangiftes voor u verzorgen.

Cicirrus heeft een aantrekkelijk vast tarief voor zelfstandig zorgverleners! Tiade adviseert en organiseert op het gebied van thuiszorg, sinds 1972. Daarbij zijn zij de schakel tussen zorgvrager of zorgorganisatie en zorgverlener. Wij hebben een speciale koppeling gelegd tussen elkaars systemen. Voor zelfstandig zorgverleners die zijn aangesloten bij Tiade hebben wij daarom een speciaal aanbod. 

Aangifte Vennootschapsbelasting (VpB)

Vanaf het aangiftejaar 2012 moet u van de belastingdienst gebruikmaken van de methode Standard Business Reporting of aangifte van VpB doen via hun website. Als u een Stamrecht BV heeft of een eenvoudige structuur van Holding en WerkBV’s, dan moet het zelf bijhouden van de regelgeving hier omtrent, wel uw hobby zijn. Voor degene die hun tijd aan andere zaken wil besteden, kunnen wij dit voor hen doen. 

Jaarrekening

Voor de volgende rechtspersonen verzorgt Cicirrus naast de administratie en belastingaangiftes, ook de jaarrapporten t.b.v. het vormen van plannen, investeerders, banken, hypotheekverstrekkers, etc.:

  • Eigenaren van een Eenmanszaak (met of zonder personeel)
  • Vennoten van een Vennootschap onder Firma (VOF, met of zonder personeel)
  • Medegerechtigden in een Maatschap (maatschapsleden, met of zonder personeel)
  • DGA’s met een eenvoudige holdingstructuur

Cicirrus verzorgt voor u de boekhouding, administratie en belastingen in de regio Groningen, Haren, Eelde, Paterswolde en Zuidhorn.