Grijs gebied tussen privé en de zaak

Koop je dat beleggingspand in privé of via zaak? Bij wie regel ik dan de hypotheek en kan die mijn balans wel lezen? Hoe bouw ik pensioen op? In hoeverre kan ik als directeur aansprakelijk worden gesteld voor het faillissement van mijn bedrijf? Allemaal vraagstukken waar je als Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) niet dagelijks mee rond loopt, maar wel horen bij je positie.

Het begint met een goed gesprek

Wij sparren graag over scenario’s met een financieel risico of ambitie, zoals aansprakelijkheid, gezondheid en vermogensopbouw. Daar brengen wij onze expertise en contacten bij in. We brengen structuur aan in de situatie, ontwikkelen samen met u een visie op de toekomst en kunnen helpen met actie te ondernemen, onder andere door de inzet van productoplossingen.

Ook geven we u financieel inzicht in nu en in de mogelijke toekomst. We bedenken samen diverse scenario’s zoals bij arbeidsongeschiktheid en faillissement, die wij voor je doorrekenen om te ontdekken wat de financiële impact daar van kan zijn op je bedrijfs- en privésituatie.

Belangrijk thema: toekomstvoorzieningen

Wij mogen veel directies tot onze klantenkring rekenen en zijn vertrouwd met specifieke issues zoals toekomstvoorzieningen. Iemand wordt als DGA aangemerkt bij een bezit van tenminste 10% van de aandelen van het bedrijf. U heeft als DGA veel vrijheid voor de opbouw van uw pensioen. U kunt het in eigen beheer opbouwen door te beleggen in onroerend goed, aandelen, informal investing, etc. U kunt het ook onderbrengen bij een verzekeraar of middels banksparen of een combinatie van al deze mogelijkheden maken. De mogelijkheden om een goed pensioen op te bouwen, hangen uiteraard samen met uw voorkeuren en uw persoonlijke (financiële) situatie. Door deze keuzevrijheid lijkt het vaak complex om goed over uw pensioen en uw toekomstvoorziening na te denken en de juiste keuzes te maken. Wij helpen u graag inzicht en overzicht te krijgen en voeden u graag met onze afwijkende visie op vermogensvorming.

Welke diensten biedt Cicirrus aan:

Cicirrus werkt voor verschillende ondernemers in de regio Groningen, Haren, Eelde, Paterswolde, Leek, Hoogezand, Sappemeer en Zuidhorn. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Vul onderstaand formulier (terugbelverzoek) in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.