Grijs gebied tussen privé en de zaak

Koop je dat beleggingspand in privé of via zaak? Bij wie regel ik dan de hypotheek en kan die mijn balans wel lezen? Kan ik een scheidslijn trekken tussen privébezit en de risico’s van beroepsaansprakelijkheid? Of het risico verkleinen? Allemaal vraagstukken waar je als vrije beroeper niet dagelijks mee rond loopt, maar wel horen bij je rol als ondernemer. 

Het begint met een goed gesprek

Wij sparren graag over scenario’s met een financieel risico of ambitie, zoals aansprakelijkheid, gezondheid en vermogensopbouw. Daar brengen wij onze expertise en contacten bij in. We brengen structuur aan in de situatie, ontwikkelen samen met u een visie op de toekomst en kunnen helpen met actie te ondernemen, onder andere door de inzet van productoplossingen.

We geven je financieel inzicht in nu en in de mogelijke toekomst. We bedenken samen diverse scenario’s zoals bij arbeidsongeschiktheid en faillissement, die wij voor je doorrekenen om te ontdekken wat de financiële impact daar van kan zijn op je bedrijfs- en privésituatie.

Belangrijk thema: aansprakelijkheid

Wij hebben veel ervaring met ondernemers uit de Vrije Beroepssector. Wij zijn dan ook vertrouwd met specifieke ondernemersissues zoals beroepsaansprakelijkheid. Als ondernemer loopt u het risico om aangesproken te worden op eventuele beroepsfouten waardoor een derde schade heeft geleden. Zoals een verkeerd advies of het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie.  Niet te verwarren overigens met de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (kortweg AVB). Die dekt alleen letsel- en/of zaakschade aan derden en geen financieel nadeel/vermogensschade.

Welke diensten biedt Cicirrus aan:

 

Cicirrus werkt voor verschillende ondernemers in de regio Groningen, Haren, Eelde, Paterswolde, Leek, Hoogezand, Sappemeer en Zuidhorn. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Vul onderstaand formulier (terugbelverzoek) in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.